Prova drejning

OBS! Ingen provapå-drejning
utöver de redan bokade
under resten av 2018!

 

Vill du prova drejning?

Jag tar emot grupper som vill prova på att dreja. Möhippor och svensexor eller bara ett gäng som vill hitta på något kul tillsammans.

Under ledning av mig får ni dreja två saker per person som jag bränner och glaserar.

Passet  pågår ca 1-2 timmar beroende på hur många som deltar.

Lite info om provapå-passen

Såhär kan de färdiga skålarna se ut.

Att lära sig drejning är inte gjort på en kvart. För de allra flesta tar det lång tid att bli riktigt duktig. Men med lite hjälp kan man under ett provapå-tillfälle få till en liten skål eller mugg.
Om du däremot ser stora fat, krukor och kannor framför dig så krävs det lite mer tid än en till två timmar och då rekommenderar jag att du anmäler dig till en längre kurs.
Provapå-drejningen går till så att jag demonstrerar hur det går till att dreja olika former sedan hjälper jag till med centrering av leran och så är det dags för er att prova.
När ni lämnar verkstaden får era skålar stå och torka för att sedan brännas i en s k skröjbränning till ca 960°C. De skröjbrända skålarna glaseras sedan av mig och bränns ytterligare en gång i en glasyrbränning till 1260°C. Det tar minst 4 veckor innan skålarna är färdiga för hämtning. Om du bor långt bort ordnar jag frakt mot en extra kostnad.

Välkommen med din bokning!

På förstasidan längst ner hittar du en kalender med bokningsbara tider under 2018.

OBS! Förhandsbokning krävs!

Pris:
 2-3 personer  2000kr/grupp

4 personer och uppåt  500 kr/pers

Lite att tänka på: Det är lämpligt att ha oömma kläder och skor. Allt för långa naglar gör det också svårare att dreja, så om du vill få ett bra resultat är det bättre ju kortare naglarna är.

Nedre åldersgräns 7 år.

AVBOKNING SENARE ÄN EN VECKA FÖRE BOKAT DATUM FAKTURERAS MED HELA BELOPPET!